Zupa krem curry z musem z Antonówek | Metadieta
replica watches fake rolex fake rolex replica watches swiss rolex watches online.
Zupa krem curry z musem z Antonówek

Zupa krem curry z musem z Antonówek

Tę zupę zaliczam do domowego fusion. Jest romansem między smakami naszej rodzimej kuchni a wonnościami orientalnych Indii. Jak każda moja zupa jest prosta w wykonaniu.

Na 1 litr gotującej się wody wrzucam:

4 pokrojone w kostkę ziemniaki

1 garść pokrojonej w kostkę dyni

1 pokrojoną marchew

2 cm imbiru pokrojonego w kosteczkę

1 Ł płaską przyprawy curry-łagodnej

szczyptę kminu rzymskiego

Po 20 minutach gotowania miksuję na puree.

dodaję:

1Ł oleju arganowego

1 szkl. musu jabłkowego( najlepsze są Antonówki lub Szara Reneta)

Dosmaczam: solą, pieprzem czarnym świeżo ukręconym.

Wymieszane, podaję na białych talerzach z dodatkiem listków kolendry.

Wersja dla pracujących fizycznie: dodać na garnek zupy 1 Łyżkę tłuszczu maślanego „gee” pozbawionego mlecznego białka, czyli masła sklarowanego.

Dla chętnych, dodatek słodkiej, bez laktozowej śmietanki.

SMACZNEGO!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress