replica watches fake rolex fake rolex replica watches swiss rolex watches online.
Strukturalne produkty-botox dla narządów

Strukturalne produkty-botox dla narządów

Strukturalny produkt najprościej rzecz ujmując jest produktem zachowującym swoją strukturę, nie zmodyfikowanym genetycznie, nie przetworzonym, nie zemulgowanym z dodatkiem „czegoś”, naturalnym w kolorze i zapachu i jak najmniej poddanym obróbce termicznej. Najlepiej z pola, z drzewa, z krzaka, ze straganu, z naszego garnka.

Żywność przetworzona,  nawet dobrze wypieczony chleb traktowany jest przez nasz system immunologiczny jak ciało obce i nieustannie mobilizuje  organizm do walki o przetrwanie. Udowodniono to w badaniach na Uniwersytecie w Kalifornii. Zaobserwowano, że po zjedzeniu gotowanej oraz mocno przetworzonej żywności nagle wzrasta we krwi  poziom białych krwinek. Nazwano to zjawisko leukocytozą pokarmową. Występuje ona zaraz po spożyciu mięsa, nabiału, cukru, mąki przetworzonej i soli oczyszczonej. Jednak nie dzieje się tak, kiedy jemy surowe warzywa, owoce czy zamoczone wcześniej  orzechy..

Naukowcy informują nas, że zapasy enzymów endogennych produkowanych przez naszą trzustkę, wyczerpują się z wiekiem.  Żeby oszczędzać chociażby ten organ musimy dostarczać enzymy egzogenne z zewnątrz, a te znajdują się w produktach strukturalnych, świeżych i surowych.

Strukturalne produkty to w kolejności: warzywa, owoce, ziarna, kasze, pestki, strączkowate, orzechy, miód, mleko matki, zioła, oliwa z pierwszego tłoczenia, oliwki, świeże mleko kokosowe z rozbitego orzecha…nie jest tego mało!

Biochemik żywienia prof.Colin Campbell, który wychował się na mlecznej farmie, w miarę rozwoju swoich badań naukowych stawał się weganinem. Do dziś uważa, że świat roślin jadalnych i ich owoców, ziaren i orzechów jest dla człowieka w pełni wystarczalny. Zapewnia nam łatwo przyswajalne  minerały, witaminy, enzymy, białka, tłuszcze i węglowodany.

50% każdego posiłku powinny zatem stanowić surowe warzywa, jarzynki. Ale nie zalane śmietaną z cukrem i octem tylko z domowymi sosami na bazie oliwy z oliwek „virgin” i soku z mieszanych cytrusów. Zamiast wozić ze sobą wszędzie kilogramy warzyw i na okrągło je przegryzać, przegryzam WARZYWNO-owocowe koktajle, a do samochodu zabieram je w termosie z plastikowym wnętrzem. Całkiem zgrabne ma w swojej ofercie kawowy punkt spotkań „Starbucks”. Najważniejsze w koktailach są zielone części warzyw oraz łączenie ich ze słodyczą banana, reszta dodatków to zawartość naszej chłodziarki i najlepiej  ciągle ją zmieniać.

Na koktailach Smoothy wychodzimy z zimy pełni wigoru, po paru miesiącach znika cellulit!. W połączeniu z aktywnością sportową 30 minut dziennie i wykreśleniem na zawsze z diety CUKRU dokonuje się oczyszczanie, wzmacnianie i naprawa naszych tkanek, a wszystko dzięki zawartości żywych enzymów w warzywach, których w przetworzonej gotowanej żywności po prostu brak.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress