replica watches fake rolex fake rolex replica watches swiss rolex watches online.
Tabouleh, kolory na talerzu

Tabouleh, kolory na talerzu

To libańskie danie występuje w każdym arabskim posiłku . Wariacji może być wiele. Ze świeżym ogórkiem, liśćmi mięty, z większą ilością jarzynek lub z mniejszą. Poniżej jeden z moich pomysłów bazujący na tym, co akurat tego dnia miałam pod ręką:)

300g razowego Kuskusu

1 papryka żółta

1 papryka zielona

1 papryka czerwona

2 pomidory/ najlepiej malinowe

1/2 cebuli białej lub czerwonej

1/2 łyżeczki kminu rzymskiego / przyprawa

1 pęczek pietruszki

1 pęczek kolendry

10 liści bazyli

1/2  szkl. soku z cytryny

1/2 szkl. oliwy z oliwek virgin

Do smaku: sól kamienna, pieprz czarny świeży

Kuskus razowy /Organic Food/ zalewamy wrzątkiem na ok.10 az wchłonie całą wodę. Wszystkie papryki kroimy w płaty a zaraz potem w paski i drobną kosteczkę. Cebulę kroimy również w drobną kosteczkę. Wszystko wraz z przyprawami, oliwą i sokiem wrzucamy do kaszy, mieszamy, dosmaczamy i koniec!

Nie ma w tym daniu czosnku, a bez cebuli jest szansa, że Tabouleh polubią dzieci.

SMACZNEGO!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress