PASTA Z CZERWONEJ FASOLI na razowcu | Metadieta
replica watches fake rolex fake rolex replica watches swiss rolex watches online.
PASTA Z CZERWONEJ FASOLI na razowcu

PASTA Z CZERWONEJ FASOLI na razowcu

  • / Możliwość komentowania PASTA Z CZERWONEJ FASOLI na razowcu została wyłączona

Uwielbiam fasolowe smarowidła podane na podeschniętym razowcu. Nie trzeba jednak spożywać ich z chlebem. Są świetnymi dipami do pociętych jarzynek na surowo. Wybór strączkowych na rynku jest obecnie imponujący a ilość dodatków jakimi możemy wzbogacać pasty fasolowe jest nieskończona!

Poniżej pasta, której przygotowaniu poświęcić trzeba nie więcej niż kwadrans! Zawsze trzeba mieć w domu kilka rodzajów fasoli. Ich termin ważności jest długi więc się nie psują. Jedyna rzecz, o jakiej nie wolno nam zapomnieć to namoczyć ziarna co najmniej na 7 godzin i gotować, aż się rozgotują. Będą wtedy lżej strawne i nie przysporzą nam jelitowych sensacji.

Potrzebujemy:

1/2 szklanki czerwonej fasoli „Adzuki”/ pasta na 3 pajdy chleba/,

1/2 szklanki oleju z pestek dyni,

2 ząbki czosnku,

1 płaska łyżeczka kminu rzymskiego/kumin/,

szczypta pieprzu kajeńskiego,

sól himalajska, świeży pieprz, świeży tymianek.

Na razowiec:

1 marchew,

listki sałaty Roszponki,

olej i pestki dyni do ozdoby

Wylewamy wodę z odmoczonej fasoli, wlewamy świeżą i gotujemy ziarna ok. 1 godziny. Rozgotowane miksujemy wraz z wodą, w której się gotowały oraz z czosnkiem, kuminem i połową szklanki oleju z pestek dyni oraz ziołami.

Na pajdzie chleba układamy „dywanik” z pociętej /nożem do sera/ marchwi, na to pastę fasolową oraz pestki dyni i odrobinę oleju z dyni.

SMACZNEGO!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress