replica watches fake rolex fake rolex replica watches swiss rolex watches online.
JAGLANY KREM Z GRZYBAMI

JAGLANY KREM Z GRZYBAMI

  • / Możliwość komentowania JAGLANY KREM Z GRZYBAMI została wyłączona

Ten przepis to kolejny dowód na to, że kasze nie nudzą się nigdy, a możliwości ich przyrządzania są nieskończone. Na zupę krem można ugotować kaszę z przyprawami, opcjonalnie z warzywami i następnie zmiksować. Każdą kaszę można ugotować i zmiksować na krem. Zupy-budynie są pyszne i bardzo pożywne. Na taki warzywny budyń łatwiej namówić każdego, kto nie przepada za warzywami i kaszami. Szczególnie ich smakom dadzą się uwieść maluchy, których większość wygrzebuje z dna talerza mniej ulubione kąski. A tu takowych nie ma, za to są ważne, choć niewidoczne, błonnik i zdrowe węglowodany złożone. Na dodatek można taką zupę zabrać w termos i zjeść gdzieś na trasie,  w biurze, czy na ławce w parku…

Potrzebujemy tylko:

1,5 litra wody,

1 fenkuł/koper włoski,

1 pietrucha korzeń,

1/2 pora, część biała,

1 cebula,

1 garść pieczarek/ kurek/ boczniaka,

1 szklanka kaszy jaglanej,

oliwa truflowa do smaku oraz świeży pieprz i sól himalajska.

Pocięte warzywa gotujemy w wodzie z kaszą. Miksujemy w blenderze na gładką masę. Polewamy na talerzu łyżeczką oliwy truflowej i dekorujemy podsmażonymi grzybami. Jest jeszcze taka opcja, żeby do gotowanej kaszy zamiast pieczarek dorzucić odmoczone (bo suszone) grzyby, na przykład podgrzybki. Posmak takiego kremu będzie świąteczny. Na talerzu dosmaczamy świeżym pieprzem i dekorujemy zieleniną. Ja ułożyłam dwa przesmażone boczniaki i parę kurek. Oczywiście ja kremu z kaszy nie podprawiam śmietanką, ale jeśli macie ochotę…

Mmmm, pychota 🙂

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress