Kiczadi czyli mix warzywny na max-a | Metadieta
replica watches fake rolex fake rolex replica watches swiss rolex watches online.
Kiczadi czyli mix warzywny na max-a

Kiczadi czyli mix warzywny na max-a

  • / Możliwość komentowania Kiczadi czyli mix warzywny na max-a została wyłączona

Kiczadi jest pożywnym daniem joginów. Małą porcją kiczadi dobrze jest posilić się w ciągu dnia na przykład w porze lunchu. Połączenie ryżu z fasolą zaopatrzy nasz organizm w pełnowartościowe białko roślinne, w tym przypadku pełen garnitur aminokwasów zawartych na przykład w czerwonym mięsie. Okrąglutkie ziarna zielonej fasolki Mung nie muszą być wcześniej moczone, dojdą do miękkości w trakcie gotowania potrawy. Do Kiczadi dajemy różne warzywa czyli to co mamy tego dnia w spiżarce. Strasznie proste, smaczne i szybkie danie.

Przekonajcie się sami:

Na 2-3 osoby:

1/2 szkl.fasolki Mung

1/2 szkl.brazowego ryżu

2 obrane marchwie i pocięte w grube 1 cm talarki

1 obrana pietrucha i pocięta j.w.

2 ząbki czosnku, duże/ pocięte dowolnie

2 cm imbiru korzenia w kosteczkę

10 koktajlowych pomidorków/ w ostateczności z puszki włoskie

2 małe cienkie cukinie pocięte na słupki a potem na kosteczkę

4 pałki selera naciowego

1/2 ł. ziaren gorczycy

1/2 ł. nasion czarnuszki siewnej/egipskiej/ niekoniecznie

1/2 ł.kurkumy

1/2 ł.kardamonu

Teraz będzie już z górki:

Na oleju z pestek z winogron podsmażam nasiona gorczycy, czarnuszki, marchew, pietruchę, czosnek, imbir, pomidorki, seler, przyprawy w proszku,

teraz dodaję: szklankę wrzątku, dorzucam fasolę i ryż, przykrywam i duszę na zmniejszonej sile kuchenki ok. 30 minut. Może w międzyczasie trzeba będzie podlać wrzątkiem ponieważ ryż wchłania dużo wody.

Na ostatnie 2 minuty dodaję cukinię.

Na talerzu dosmaczam grubą solą z Wieliczki lub himalajską. Przyozdabiam listkami kolendry lub natki.

SMACZNEGO!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress