replica watches fake rolex fake rolex replica watches swiss rolex watches online.
KAPUSTA BORDO w słodyczy moreli

KAPUSTA BORDO w słodyczy moreli

  • / Możliwość komentowania KAPUSTA BORDO w słodyczy moreli została wyłączona

Wiem, wiem, słodycz sprzedaje się najlepiej…ale jedynie sama i w dużych ilościach może zemdlić. Jedzona z umiarem i dodatkowo zaprawiona  odrobiną goryczy ale tylko odrobiną, jest jeszcze lepsza…trochę jak w życiu;)

Dzisiaj zrobimy sobie właśnie taką słodycz i w roli głównej wystąpi poszatkowana bordowa kapusta w towarzystwie moreli suszonych w słońcu. Gorzkim zaś charakterem będzie orzech włoski i uzupełniający smak świeżo mielony czarny pieprz. Surówka ta jest świetnym dodatkiem do dań głównych lub sama w sobie jako „biurowa” przegryzka zabrana do pracy w plastykowym „boxie”.

Potrzebujemy dla 2 osób:

1/2 czerwonej kapusty,

2 Łyżki moreli niesiarkowanych, suszonych w słońcu,

1 duże jabłko ze skórką,

1 średnia marchewka oczyszczona,

1/2 szklanki oleju z wnętrza pestek moreli lub z orzechów włoskich,

parę pokruszonych orzechów włoskich,

1 cytryna/ sok,

sól himalajska, pieprz czarny świeżo zmielony do smaku.

Szatkujemy kapustę i na sicie przelewamy ją wrzątkiem. W misce łączymy kapustę z poszatkowanym jabłkiem, marchewką, sokiem z cytryny, olejem, morelami, solą i pieprzem.

ZOSTAWIAMY TE SURÓWKĘ NA 2-3 GODZINY w chłodnym miejscu aby się „przegryzła”. Przed podaniem mieszamy z pokruszonymi orzechami włoskimi.

Pisałam i od czasu do czasu będę się powtarzać na temat znaczenia jakie mają dla naszego zdrowia kolory warzyw. Bordo to silny supporter naszych tkanek, który oprócz granatu jest najważniejszym kolorem w profilaktyce zdrowia.

A TERAZ SMACZNEGO!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress